Tänä vuonna meidän pienet omenapuut antoivat hyvän sadon kuivasta kesästä huolimatta. Useampi omenapiirakka on tullutkin leivottua tänä syksynä päiväkahvin kaveriksi. Tähän kuohkeaan omenapiirakkaan upposi taas muutama omena.
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia/öljyä
Päälle:
omenaa kuutioina/viipaleina
kanelia
sokeria
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Voitele piirasvuoka juoksevalla margariinilla tai öljyllä ja korppujauhota se.
3. Mittaa vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon.
4. Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa sen joukkoon sokeri. Vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Lisää muna-sokerivaahtoon margariini/öljy.
6. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
7. Kaada taikina piirasvuokaan.
8. Ripottele taikinan päälle omenapalat, kanelia ja sokeria.
9. Paista piirakkaa 30-35 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti