Tämä porkkanakakku ei kuorrutusta kaipaa. Maidottoman kakun saat, kun käytät leivonnassa maidotonta margariinia.
200 g margariinia
200 g porkkanaraastetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
3 munaa
2½ dl sokeria
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Sulata margariini.
3. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
4. Mittaa vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja kaneli kulhoon.
5. Riko munat toiseen kulhoon ja mittaa sen joukkoon sokeri. Vaahdota ne kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Lisää muna-sokerivaahtoon jäähdytetty margariini sekä porkkanaraaste.
7. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
8. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
9. Paista kakkua n. 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti