08 toukokuuta 2021

Peruna-lihapata


raparperiKevät on jo pitkällä. Nurmikko vihertää ja raparperi puskee maasta. Luonto näyttää heräämisen merkkejä, vaikka kylmä kevät on ollutkin. Kovasti tekisi mieli jo upottaa sormet multaan, mutta tarvitsen siihen aurinkoa. Olen huomannut, että omaan fiilikseeni vaikuttaa ulkona vallitseva keli. Työuupumuskin uhkaa nostaa päätä ja mieleen hiipii ajatukset työpaikan vaihtamisesta. Ajattelen, että näin korona-aikana minun pitäisi olla kiitollinen, että minulla on vakituinen työpaikka. Ja sen varjolla olenkin yrittänyt jaksaa hymyillä töissä. Tämä korona-aika on nostanut uutisotsikoissa erityisesti hoitohenkilökunnan jaksamisen tapetille, mutta meidät näkymätöntä työtä tekevät laitoshuoltajat on mielestäni unohdettu. Sairaalamaailmassa eri ammattiryhmien välinen yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää, jotta pääsemme hyvään lopputulokseen. Kenenkään työpanosta ei tulisi väheksyä. Nyt taidan tarvita ajatusten kirkastamiseen aurinkoa ja lämpöä.


peruna-lihapata, laatikkoruokia
Peruna-lihapata (potlohko) hautui päivällistä varten uunissa useamman tunnin. Yksinkertaista ja edullista ruokaa parhaimmillaan, salaatin kera tietenkin. Tähän voisi lisätä sekaan myös juureksia kuten lanttua ja porkkanaa.

Peruna-lihapata

2 kg kiinteää perunaa
n. 1 kg porsaan ulkofilettä
2-3 sipulia
vettä
n. 3 tl suolaa
pippurisekoitusta

Kuori ja pilko perunat. Kuutioi liha ja ruskista pannulla. Lado perunat, lihat ja pieneksi pilkotut sipulit pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vettä päälle sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta 175 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti