19 toukokuuta 2021

Kanapullat

        

Päivä meni joutuin pihalla puuhastellessa, kunnes odotettu ukkoskuuro saapui. Mutta havupenkit ovat nyt ojennuksessa ja havut saivat uutta kuorikatetta ympärilleen. Meidän ikivihreät ovat kyllä olleet helppohoitoisia tähän asti. En ole koskaan suojannut tuijiakaan kevätauringolta. Enkä aio jatkossakaan. Olen sanonut, että jos ne eivät viihdy suojaamatta meidän pihalla, sitten niitä ei tarvita meillä. Useamman vuoden ovat kuitenkin jo koristaneet pihaamme. Osan noista havuista olen istuttanut maahan jouluasetelmista, joten en tiedä, mitä lajia ne edes ovat, mutta hyvin ovat menestyneet ja kasvaneet. kanapullat, broileripyörykät, kananjauheliha

Päivälliseksi kokkasin perunamuussia ja kanapullia salaatin kera. Kanapullataikinasta on ikävä pyöritellä käsin pullia ja lusikalla annosteltunakin se on työlästä, eikä niistä tule niin kauniita. Mutta kun laittaa taikinan pursotinpussiin ja leikkaa siihen riittävän ison aukon, niin työ käy joutuin. Teinkin pullia kaksinkertaisen annoksen, jotta riittää seuraavaksikin kerraksi.


kanapullat, broileripyörykät, kananjauheliha

 
Kanapullat
 
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
2½ tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria
n. 1 tl paprikajauhetta
n. 2 tl currya
2 tl rakuunaa
2 sipulia
2 munaa
1 kg kananjauhelihaa

Laita korppujauhot turpoamaan veteen siksi aikaa, kun pilkot sipulit. Lisää suola, mausteet ja sipulit sekä munat ja jauheliha tasaiseksi massaksi. Laita massa pursotinpussiin ja pursota pieniä pullia pellille leivinpaperin päälle. Voit käyttää veistä apuna tasoittamaan pullien pintaa, jos ne jäävät rosoiseksi pursottamisen jälkeen. Paista pullia 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia tai kunnes ne saavat väriä pintaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti