Päivä meni joutuin pihalla puuhastellessa, kunnes odotettu ukkoskuuro saapui. Mutta havupenkit ovat nyt ojennuksessa ja havut saivat uutta kuorikatetta ympärilleen. Meidän ikivihreät ovat kyllä olleet helppohoitoisia tähän asti. En ole koskaan suojannut tuijiakaan kevätauringolta. Enkä aio jatkossakaan. Olen sanonut, että jos ne eivät viihdy suojaamatta meidän pihalla, sitten niitä ei tarvita meillä. Useamman vuoden ovat kuitenkin jo koristaneet pihaamme. Osan noista havuista olen istuttanut maahan jouluasetelmista, joten en tiedä, mitä lajia ne edes ovat, mutta hyvin ovat menestyneet ja kasvaneet.
Kanapullat
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
2½ tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria
n. 1 tl paprikajauhetta
n. 2 tl currya
2 tl rakuunaa
2 sipulia
2 munaa
1 kg kananjauhelihaa
Laita korppujauhot turpoamaan veteen siksi aikaa, kun pilkot sipulit. Lisää suola, mausteet ja sipulit sekä munat ja jauheliha tasaiseksi massaksi. Laita massa pursotinpussiin ja pursota pieniä pullia pellille leivinpaperin päälle. Voit käyttää veistä apuna tasoittamaan pullien pintaa, jos ne jäävät rosoiseksi pursottamisen jälkeen. Paista pullia 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia tai kunnes ne saavat väriä pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti