03 toukokuuta 2021

Suklaakakku

suklaakakku, makea leivonnainen

Yli kymmenen vuotta sitten pidin leipomisaiheista blogia, mutta ruuhkavuodet vyöryi päälle ja kirjoittaminen jäi. Nyt ajattelin herätellä tätä harrastusta uuteen eloon. Kirjoittelen ja kuvaan tässä blogissani minun näköisiä ruokia ja leipomuksia. Saattaapa joukkoon eksyä jotain luonto- ja puutarha-aiheisiakin postauksia.

Kuvassa olevan suklaakakun leivoin viime syksynä tyttäreni rippijuhliin. Ohjeen löysin jonkun blogista, mutta en enää muista kenen, kiitos kuitenkin erinomaisesta ohjeesta.

Suklaakakku

Pohja:
200 g voita
200 g maitosuklaata
5 munaa
2 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Paloittele suklaa voisulaan ja kuumenna varovasti, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti nostellen taikinaan. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa n. 45 min.

Kuorrutus:
50 g kuohukermaa
1 rkl voita
200 g tummaa suklaata

Kuumenna kerma kattilassa tai mikrossa, lisää voi ja suklaa pieninä paloina tai rouheena. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Levitä hieman jäähtynyt kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Koristeluun:
2 dl vispikermaa
marjoja (vadelmia, mustikoita)
(pipar)mintun lehtiä

Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja mintun lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti