Vapaapäivä tietää pyykkihuoltoa ja ravitsemustieteen opinnoissa meneillään olevan ruokakulttuurin opiskelua. Ruokaakin täytyy perheelle laittaa siinä sivussa, joten päädyn tekemään jotain helppoa ja lähes itsekseen valmistuvaa. Laatikkoruoat ovat suosikkejani, sillä niitä on helppo valmistaa isompi määrä kerralla.
Arkista aherrusta, kotoilua, töitä ja opiskelua lapsiperheessä. Ruoka ja ravitsemus ovat erityisesti lähellä sydäntäni, mutta blogistani saattaa löytyä myös luontoon ja puutarhaani liittyviä postauksia. Tämä blogi tarjoaa minun näköistä, tavallista ja melko yksinkertaista kotiruokaa sekä leipomuksia, joihin löytyy raaka-aineet useimmiten jokaisen vähänkään kokkailua harrastavan kaapista. Tervetuloa jakamaan kanssani tätä arkea ja saamaan ideoita omaan ruoka-/kahvipöytääsi ja puutarhaasi.
03 toukokuuta 2021
Jauheliha-perunalaatikko
Jauheliha-perunalaatikko
1 kg jauhelihaa
2 tl suolaa
jauhelihamaustetta (suolaton)
2-3 sipulia
2-3 keitettyä porkkanaa
2 kg pakaste viipaleperunoita (Pirkka)
1 ½ l vettä + 3 lihaliemikuutiota
ruohosipulia
Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta suolalla ja jauhelihamausteella. Lado voideltuun uunivuokaan perunat, porkkanakuutiot ja jauheliha-sipuli kerroksittain. Kaada lihaliemi päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Ripottele pinnalle ruohosipulia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti