03 toukokuuta 2021

Jauheliha-perunalaatikko

jauheliha-perunalaatikko


Vapaapäivä tietää pyykkihuoltoa ja ravitsemustieteen opinnoissa meneillään olevan ruokakulttuurin opiskelua. Ruokaakin täytyy perheelle laittaa siinä sivussa, joten päädyn tekemään jotain helppoa ja lähes itsekseen valmistuvaa. Laatikkoruoat ovat suosikkejani, sillä niitä on helppo valmistaa isompi määrä kerralla.

 
Jauheliha-perunalaatikko
 
1 kg jauhelihaa
2 tl suolaa
jauhelihamaustetta (suolaton)
2-3 sipulia
2-3 keitettyä porkkanaa
2 kg pakaste viipaleperunoita (Pirkka)
1 ½ l vettä + 3 lihaliemikuutiota
ruohosipulia

Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta suolalla ja jauhelihamausteella. Lado voideltuun uunivuokaan perunat, porkkanakuutiot ja jauheliha-sipuli kerroksittain. Kaada lihaliemi päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Ripottele pinnalle ruohosipulia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti