Sikke Sumarin sivuilla vieraillessa saan sieltä aina jotain inspiraatioita ruoanlaittoon. Tällä kertaa innostuin tekemään lohilaatikkoa, Siken tarjoilemaa reseptiä hieman mukaillen. Ja tein tätä samantien tupla-annoksen, jotta sitä jäisi seuraavaksikin päiväksi.
Lohilaatikko
1 - 2 sipulia + rypsiöljyä
500 g tuoretta lohta fileenä
1 tl suolaa
tilliä
ripaus valkopippuria
3 munaa
1½ dl kuohukermaa
n. ½ tl suolaa
tilliä
n. ½ tl suolaa
Voitele laakea uunivuoka margariinilla. Lado puolet perunoista vuoan pohjalle. Pilko sipulit pieniksi paloiksi ja kuullota ne pehmeiksi pannulla öljyssä. Nypi lohifileestä ruodot ja leikkaa kala nahattomiksi kuutioiksi. Lado perunoiden päälle kuullotetut sipulit ja kalapalat. Ripottele vuokaan kalojen päälle suolaa, tilliä ja valkopippuria. Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon kuohukerma. Mausta munakerma suolalla. Kaada puolet munakermasta vuokaan. Lado loput perunat kalojen päälle ja mausta ne suolalla ja tillillä. Kaada loput munakermat perunoiden päälle. Paista laatikkoa 175 asteessa pitkään, vähintään 1½ tuntia. Itse pidin laatikkoa uunissa 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti