04 maaliskuuta 2022

Hopeatoffeella kuorrutettu täytekakku

Viime aikoina on ollut minulla paljon muistettavaa ja olen ollut ehkä hieman väsynyt äiti. Yksi ilta huomasin unohtaneeni esikoisen syntymäpäivän. Seuraavana päivä suuntasin kauppaan ostamaan kakkutarvikkeita ja tein helppoakin helpomman kakun. Kirpeän raikas omenasose (kotimaisista omenoista, ilman sokeria) ja appelsiinirahka oli täydellinen makupari makean hopeatoffeekuorrutuksen kanssa. Valuva hopeatoffeekuorrute-ohje on Kinuskikissan sivuilta. Kääretorttupohjaan tehty täytekakku on helppo ja nopea tehdä vaikka tarjoilupäivänä. Kakkua ei tarvitse kostuttaa, kun käyttää täytteenä marjoja tai hedelmiä. Ja tästä riittää isommallekin joukolle herkuteltavaa.
 
Hopeatoffeella kuorrutettu täytekakku

Kääretorttupohja (uunipellillinen):
täytekakku, syntymäpäiväkakku, hopeatoffeekuorrute, hopeatoffee, omena, omenasose, appelsiinirahka, valio, kääretorttupohja
5 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti nostellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista torttupohjaa n. 8 min uunin keskitasolla. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Laita leivinliina pohjan päälle ja anna sen jäähtyä.
Leivo näitä torttupohjia kaksi pellillistä.
 
Väliin:
500 g omenasosetta
3 prk (à 200 g) maustettua appelsiinirahkaa (Valio)
 
Levitä 2/3 osaa omenasoseesta toisen torttulevyn päälle ja omenasoseen päälle 2 prk appelsiinirahkaa. Nosta toinen torttulevy päälle. Leikkaa kakku kahtia. Levitä loput omenasoseet ja viimeinen appelsiinirahkapurkki puolikkaan levyn päälle. Nosta sen päälle toinen kakkupuolikas. Leikkaa kakun reunat suoriksi ja tasaisiksi. Nyt kakku on täytetty ja valmis kuorrutettavaksi ja koristeltavaksi. Valmista seuraavaksi hopeatoffeekuorrute jäähtymään.

Reunoille valuvaa hopeatoffeekuorrutetta:
150 g hopeatoffeeta
1½ dl kuohukermaa
 
Sulata toffeet kattilassa kermaan pienellä lämmöllä. Keitä 5 minuuttia, sekoita koko ajan. Jäähdytä kuorrute välillä sekoittaen. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin jäähdyttämään 5-10 minuuttia, mutta minä annoin sen jäähtyä ainakin puoli tuntia, jolloin se alkoi olemaan sopivan viileää kerman päälle.
 
Päälle:
2½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
sokeria
 
täytekakku, syntymäpäiväkakku, hopeatoffeekuorrute, hopeatoffee, omena, omenasose, appelsiinirahka, valio, kääretorttupohja
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka ja mausta sokerilla. Levitä kerma-rahka kakun päälle ja reunoille.

Valuta jäähtynyttä hopeatoffeekuorrutetta kakun reunoille. Viimeistele kakku koristein.
 
Koristeeksi:
appelsiinikuoriraastetta
Hopeatoffeen palasia
 
Pese ja kuivaa appelsiini hyvin. Raasta kuorta hienoksi raasteeksi. Ripottele pieneksi pilkottuja hopetoffeen palasia ja appelsiinikuoriraastetta kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti