24 maaliskuuta 2022

Jauhelihalasagnette

Jauhelihalasagnette on ihan parasta arkiruokaa. Pienet lasagnepastapalat sekoitetaan raakana jauhelihakastikkeen kanssa ja päälle tulee juustokastike. Tätäkin ruokaa voi tehdä monella tapaa. Oikein kun haluan oikaista, teen jauhelihakastikkeen ja kaadan päälle valmista juustokermaa.

Jauhelihalasagnette
lasgnette, jauhelihalasagnette, lasagne, jauheliha, uuniruokaa, Piccolo, Torino, täysjyvälasagne, pastapala

Jauhelihakastike:
600 g jauhelihaa
2 sipulia
2 x 400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 dl vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä (timjamia, oreganoa, basilikaa)
 
Juustokastike:
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
n. 150 g juustoa (osa voi olla sulatejuustoa)
n. 1/4 tl suolaa
 
1 pss (400g) täysjyvälasagne Piccolo (Torino) 

Pinnalle:
juustoraastetta
 
Vuoan voiteluun:
margariinia
 
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha pinnoitetussa kattilassa ja lisää sen joukkoon kuullottumaan hetkeksi pieneksi pilkotut sipulit. Lisää tomaattimurska, -pyree, vesi sekä mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen. 
Mittaa toiseen pinnoitettuun tai paksupohjaiseen kattilaan öljy ja vehnäjauhot. Kuumenna ne kiehuvaksi ja lisää niiden joukkoon maito vispilällä koko ajan sekoittaen. Kun kastike kiehahtaa, lisää siihen juusto(raaste) sulamaan ja mausta ripauksella suolaa. Sekoita kastiketta koko ajan, jottei se pala pohjaan. Kastike on valmis, kun juusto on sulanut.
Voitele uuninkestävä vuoka margariinilla. Kaada vuokaan puolet jauhelihakastikkeesta. Lisää pastapalat kastikkeen päälle ja kaada loput jauhelihakastikkeet pastapalojen päälle. Sekoita jauhelihakastiketta ja pastapaloja hieman ja kaada niiden päälle juustokastike. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista lasagnettea uunin keskitasolla 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti