Kesän ensimmäinen raparperipiirakka leivotaan piimäpohjaan, joten tämän valmistaminen ei vie aikaa. Kaikki ainekset sekoitetaan vain nopeasti lusikalla. Tästä tulee uunipellillinen, mutta pohja ei ole kovin paksu, jotta raparperikin pääsee oikeuksiinsa. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
3 kkp (=kahvikuppi) vehnäjauhoja
1 tl soodaa
150 g sulatettua margariinia
2 kkp piimää
1½ kkp sokeria
Päälle:
raparperinpaloja
sokeria
Mittaa vehnäjauhot ja sooda kulhoon. Sulata margariini. Lisää ne piimän ja sokerin joukkoon. Sekoita kaikki ainekset isolla lusikalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele raparperinpalat ja sokeri taikinan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 - 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti