30 kesäkuuta 2022

Mansikkahyydykekakku

mansikkahyydykekakku, mansikkahyytelökakku, hyydykekakku, hyytelökakku, mansikkakakku, ylioppilasjuhlat, lakkiaiset, juhlat, kesä, makea leivonnainen
Mansikkakakku sopii kaikkiin kesän juhliin. Tämän mansikkahyydykekakun tein poikani ylioppilasjuhliin perinteisen kermatäytekakun lisäksi. 

Mansikkahyydykekakku

Pohja:

1½ pkt Domino-keksejä

Täyte:

2 dl vispikermaa
2½ dl Flora vanillaa
400 g maitorahkaa
n. 1 dl sokeria
500 g mansikkasosetta
 
½ dl mansikkamehua
8 kpl liivatelehtiä

Päälle:

mansikoita, marenkeja, mintunlehtiä
 
irtopohjavuoan rengas, hyytelökakku, hyydykekakku
Murskaa Domino-keksit pohjaa varten (esim. pussissa kaulimen avulla) ja painele keksimurska irtopohjavuoan rengasta apuna käyttäen suoraan kakkuvadille. Näin vältät kakun siirtämisen vuoasta kakkulautaselle. Tässä kakussa pohja on pelkkää keksimurua, joten sen siirtäminen olisikin aika haasteellista. Itselläni oli käytössä halkaisijaltaan 26 cm rengas. 

Käytin tähän kakkuun pakastemansikoita, sillä kotimaisia mansikoita ei vielä kaupasta saanut. Sulatin ja soseutin ne. Ennen soseuttamista ota mansikoista irronnutta mehua erilleen n. ½ dl, johon liivatteet liuotetaan. 
 
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen siksi aikaa, kun valmistat kerma-rahkan. Vatkaa vispikerma ja Flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon rahka, sokeri ja mansikkasose. 
 
Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä liotusvesi pois ja liuota lehdet kuumaan mehuun. Lisää mehu hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana, vatkaimella vatkaten kerma-rahkan joukkoon. Kaada seos vuokaan.
 
Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Irrota rengas varovasti esim. hammastikulla reuna kiertäen, jotta kakku ei halkeile. Koristele kakku mansikoilla, marengeilla ja mintunlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti