Koulujen päättyessä juhlistettiin pojan ammattiin valmistumista. Tällä kertaa en tehnyt kahvipöytään täytekakkua, vaan mustikkaisen Charlotte russen. Käytin täytteessä itsetekemääni mustikkahilloa, joka ei ole ihan niin makeaa kuin kaupan valmishillot. Valmishillotkin käyvät tähän, mutta maistele makeutta ennen kuin laitat koko hillomäärän, jottei tule liian makea täyte. Kakku on hyvä tehdä edellisenä päivänä, joten juhlapäivänä ei tarvitse tehdä muuta kuin kumota kakku tarjoilulautaselle. Koristeluunkaan ei kulu aikaa, sillä Charlotte russe ei kaipaa välttämättä koristeita lainkaan. Itse löysin omalta pihalta hentoja mintun oksia ja laitoin niitä muutaman kakun päälle, mutta mustikan varvutkin olisivat oikein sopivia tähän.
Charlotte russe
5 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte: marja(mustikka)hilloa
Mustikkainen kerma-rahkatäyte:
2 dl vispikermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
500 g maitorahkaa
n. 500 g mustikkahilloa
½ dl sitruuna/omenamehua
8 kpl liivatelehtiä
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja
vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti nostellen
muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista torttupohjaa n. 8 min uunin keskitasolla. Kumoa torttulevy
sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistamisessa käytetty
leivinpaperi. Laita leivinliina pohjan päälle ja anna sen jäähtyä. Levitä hillo jäähtyneen torttulevyn päälle. Rullaa levy pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi.
Leikkaa kääretorttu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet ison kulhon pohjalle ja reunoille. (Itse vuorasin kulhon tuorekelmulla, jotta kakku varmasti irtoaa kulhosta.)
Valmista kerma-rahkatäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen siksi aikaa, kun
valmistat kerma-rahkan. Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää vaahdon
joukkoon rahka ja hillo.
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä liotusvesi pois ja liuota lehdet kuumaan mehuun.
Lisää mehu hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana, vatkaimella vatkaten kerma-rahkan joukkoon. Kaada seos kääretorttuviipaleiden päälle kulhoon.
Anna Charlotte russen hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin
ajan tai mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa hyytynyt Charlotte russe isolle
tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi esim. mintun tai mustikan oksilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti