Elokuun hämyisessä illassa on ihanaa kietoutua vilttiin ja nauttia terassilla pala mustikkapiirakkaa teekupillisen kera. Marjapiirakkareseptejä löytyy minunkin arkistosta monenlaisia, mutta kermaviilitäytteinen piirakka on mielestäni parasta. Se on raikas ja mehevä. Piirakoiden täytteeksi käy kaikki marjat, mutta mustikka-aikana piirakka tehdään tietenkin mustikoista. Tämän piirakkapohjan ohjeen olen saanut parikymmentä vuotta sitten ystävältäni ja täytteen ohjeen olen napannut yhteishyvä.fi-sivustolta. Piirakka on parhaimmillaan kylmäksi jäähdytettynä eli mieluiten seuraavana päivänä.
Mustikkapiirakka (pellillinen)
4 munaa
2 dl sokeria
200 g margariinia
1 dl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2½ tl kanelia
1 tl soodaa
1 l (600 g) mustikoita
(+ 2 rkl perunajauhoja, jos marjat pakastettuja)
Täyte:
400 g kermaviiliä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
Vaahdota
munat ja sokeri. Lisää sulatettu, jäähtynyt margariini sekä siirappi. Mittaa
kuivat aineet toiseen kulhoon ja lisää ne siivilän läpi taikinaan varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele mustikat pohjan päälle ja valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset sekaisin. Kaada täyte mustikoiden päälle ja paista piirakka uunin
keskitasolla 200 asteessa n. 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti