05 lokakuuta 2022

Kattilalasagne

Kattilalasagne maistuu lasagnelta, mutta poikkeaa perinteisestä lasagnesta ulkonäöllisesti. Tämän pikalasagnen valmistaminen on arki-iltoihin sopivan joutuisa, sillä se valmistuu hellalla yhden kattilan taktiikalla. Tomaattisen jauhelihakastikkeen joukkoon lisätään kermaa, juustoa ja pilkotaan lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi.
 
kattilalasagne, jauhelihalasagne, lasagne, yhden kattilan lasagne, pikalasagne
Kattilalasagne

700 g jauhelihaa
3 sipulia
800 g tomaattimurskaa
140 g tomaattipyreetä
5 - 6 dl vettä
5 dl ruokakermaa
n. 2 tl suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
pizzamaustetta (oreganoa, basilikaa, valkosipulijauhetta)
250 g sulatejuustoa (Koskenlaskija voimakas)
 
500 g lasagnelevyjä
 
n. 200 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha pinnoitetussa kattilassa.  Pilko sipulit jauhelihan joukkoon. Lisää tomaattimurska, -pyree sekä vesi ja kerma. Mausta jauhelihakastike suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja pizzamausteella. Pilko sulatejuusto kuutioiksi ja lisää se kastikkeeseen sulamaan. Katko lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja sekoita palaset kastikkeen joukkoon. Anna lasagnen kypsyä kattilassa n. ½ tuntia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä ja neste on imeytynyt niihin. Sekoita juustoraasteesta puolet lasagnen joukkoon ja ripottele loput pinnalle.

Vinkki: Korvaa ruokakerma Valion kolme juustoa-ruokakermalla ja jätä sulatejuusto pois. Voit laittaa halutessasi juustoraastetta hieman enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti